Reis 2010

Donderdag 8 juli tot en met woensdag 14 juli

Even een heel kort bericht.

Bijna wereldkampioen

Bijna wereldkampioen

We hebben een paar dagen in Castelsarrasin gelegen en hebben aan boord bij de Evolutie enkele wedstrijden van het Nederlands elftal gezien. Voor de finale hebben we zelfs een bescheiden oranje wimpel in de mast gehangen. Helaas heeft dat niet geholpen, maar het zorgde wel voor de nodige aanspraak van voorbijgangers. Prachtig weer, temperaturen tussen de 35 en de 40 graden (ik heb voor het eerst sinds jaren niet onder mijn dekbed geslapen), met soms wat dreigend onweer. Maar verder dan een paar spetters komt het niet.
Van de eigenaar, Brian, van de Julie B., varend onder de vlag van Zuid Afrika, krijgen we een prachtige serie foto’s van onze Artemis. Hij is beroepsfotograaf en gebruikt vaak enorme telelenzen. Maar een aantal van zijn foto’s zijn dan ook meer dan 8 Mb groot.
Maandag 12 juli varen we door naar Moissac, waar de altijd hulpvaardige Iain Noble weer een prima plek voor ons gereserveerd heeft. Vandaag en morgen fourageren. Dinsdag de 13e zijn er op diverse plaatsen in het stadje 14 juli feesten. We liggen vlak bij een van de feestplekken en het is zowaar nog aardige muziek ook. Woensdag de 14e via een 2 traps-sluis van het kanaal af naar de rivier de Tarn. Het plan is om daar een dag of 10 voor anker te gaan en te genieten van het prachtige weer. Dan weer terug naar Moissac en door via Agen naar Meilhan, waar we per 14 Augustus voor 2 weken een plek hebben gereserveerd. Dus dan weten jullie waar we de komende 6 weken zo ongeveer zitten.

Met dank aan Brian

Met dank aan Brian