Dit keer een heel kort verslag. Bijna de hele week in Moissac gelegen. Prima haven met alle voorzieningen en heerlijk rustig. Het weer is tot vrijdag schitterend: zon en omstreeks de 30 graden. Afwisselend gewandeld, cultuur gesnoven en wat aan het schip geknutseld.
Tijdens een van die wandelingen zien we een ‘hotelboot’ over het aquaduct varen, waarover we zelf ook in Moissac zijn gekomen. Het zijn meestal omgebouwde vrachtschepen die vnl. met Amerikanen varen.

foto_1_weblog_deel_5.JPGfoto_2_weblog_deel_5.JPG

Sommige wandelpaden zijn dermate steil, dat ze er maar eindeloze trappen van gemaakt hebben. Goede oefeningen voor de conditie.

foto_3_weblog_deel_5.JPGfoto_4_weblog_deel_5.JPG

Moissac heeft een prachtige abdijkerk met daaraan gekoppeld een schitterend klooster (met nog echte nonnen), gebouwd zo omstreeks 1200 (die gebouwen dus, de nonnen zijn aanzienlijk jonger).
foto_5_weblog_deel_5.JPG

Tenslotte, als gezegd, er is ook nog wat geknutseld.

foto_6_weblog_deel_5.JPGfoto_7_weblog_deel_5.JPG

Zaterdag zijn we verder gevaren en liggen nu op een magnifieke, rustige, doodstille plek vlak bij de kerncentrale van Golfech.
Komende week trekken we langzaam verder richting Serignac en Buzet. Kijken of daar nog wat bizondere wijn te bekomen valt, tenslotte gaan we over een kleine 2 maanden met de auto naar huis.

Addendum. Vorige week zijn helaas de teksten bij de foto’s weggevallen of komen niet bij iedereen door. Bij deze alsnog

foto 1: de pluimveemarkt            foto 2: het laatste gesprek?                foto 3: eetbaar?

foto 4: waarschijnlijk wel            foto 5: talloze straten als deze

foto 6: zeer kostbare monstransen        foto 7: waar denkt een monnik aan            foto 8: aan haar??
als hij op zo’n stoel zit