EVEN EEN KORT BERICHT TUSSENDOOR

Vrijdag 14 september.

onze gastschrijver in actie

onze gastschrijver in actie

Uit pure en ongekende bescheidenheid was onze gastschrijver van de afgelopen dagen vergeten een actiefoto van zichzelf in het verslag op te nemen. Helaas was zijn verblijf van korte duur en trof hij het niet erg met het weer. Nadat we gisteravond nog even gepuzzeld hebben of het mogelijk was om een mini zonnepaneeltje in de auto op de accu aan te sluiten en tot de conclusie moesten komen dat dat niet mogelijk is, hebben we maar besloten dat de accu het maar moet redden de komend vijf weken. En anders zal er bij de haven toch altijd wel iemand zijn met wiens hulp we de auto kunnen laten starten. Want in het verslag van de vorige week is mogelijk niet helemaal duidelijk vermeld dat Jochem de auto (vijf weken stilgestaan) afgelopen zondagnamiddag met geen mogelijkheid gestart kreeg en hij na het nodige heen en weer getelefoneer de hulp van de Bovag pechhulp moest inroepen, die het klusje in no time heeft geklaard.

Bij het opstaan vanochtend blijkt het koud en er hangt een dichte mist. Zelfs het dubbel glas en de kozijnen van de nieuwe ramen zijn aan de binnenkant kletsnat. In de loop van de ochtend klaart het op en krijgen we schitterend weer. We brengen zoonlief met de auto naar Dijon, drinken nog even wat op een terrasje en nemen op het station afscheid. Zes uur later krijgen we een sms-je dat hij weer veilig thuis is.
Terug op de boot rommelen we wat aan en genieten van het zonnetje.

Zaterdag 15 september.

onze winterplek, naast de Bessie

onze winterplek, naast de Bessie

We bereiden het laatste stuk van de vakantie voor. Het plan is om het Rhône-Rijn kanaal op te gaan. Dat is afwisselend kanaal en rivier: de Doubs. We zijn van plan om hooguit tot het hoogste punt te gaan en dan weer dezelfde weg terug. De belangrijkste plaatsen op dit stuk zijn Dole, Besancon en Montbéliard. Uiteindelijk kom je via dit kanaal bij Kembs op de Rijn uit, maar dat is voor een volgende keer. Over een week of vier willen/moeten we weer terug zijn in Auxonne en moet het schip winterklaar gemaakt worden, een stevige klus die altijd wel wat dagen vergt. De exacte planning laten we afhangen van het weer. Maar nu weten jullie waar we de komende weken rondhangen.