REIS 2010

Maandag 16 augustus tot en met donderdag 26 augustus

Foto’s te vergroten door er op te klikken!

4 keer per week tenminste een uur draven

4 keer per week tenminste een uur draven

Deze maandag en de volgende 10 dagen genieten we ten volle in Meilhan sur Garonne. Los van een enkele bui tijdens de nacht is het prachtig en zeer zonnig weer, temperatuur tegen de 40 graden buiten en ruim 35 graden binnenboord. Veel te warm voor een uitgebreid chronologisch verslag. Dus dit keer alleen wat sfeerplaatjes en een enkele losse opmerking. Zo hebben we bezoek gehad van onze buren uit Driebergen, die de post en een enorme stapel tijdschriften meebrachten.

Van het lopen is deze zomer niet al te veel terecht gekomen. Door een ongelukje, ik stapte de kajuit in, maar het trapje bleek even weggenomen voor het poetsen, heb ik vrij lang last van mijn rug gehad. Maar inmiddels gaat het weer prima.

Cocumont, cave en kerkhof

Cocumont, cave en kerkhof

We zijn op de fiets naar de cave in het dorp Cocumont geweest. Ze hebben daar een voortreffelijke witte Gascogne, waarvoor je graag 25 km op de fiets gaat, zelfs bij een temperatuur van 32 graden. Naar men ons vertelde rusten op dit kerkhof veel wijnboeren. Ernaast is nog een zeer bouwvallig kerkje uit de 11e eeuw.

Concertavond in Hure

Concertavond in Hure

Malcolm, onze achterbuurman in de haven

Malcolm, onze achterbuurman in de haven

In Meilhan en omgeving is bijna elke avond wel ergens wat te doen. Hier zijn we bij een soort zomeravond-jazz- concert in Hure.  Malcolm, een enorme jazzliefhebber trad op als toetsenist.

Als het niet meer zo warm is ...

Als het niet meer zo warm is ...

Het was uitermate gezellig, maar op de fiets terug, langs het kanaal, met maar één fietslamp die het deed, was tamelijk fris, maar we hebben het gered.

Marché des producteurs

Marché des producteurs

En dan zijn er natuurlijk elke woensdagavond de oergezellige, ik noem het maar eetmarkten; allerlei tentjes waar je heerlijke dingen kunt kopen voor bijna geen geld. Wat dacht je van een voortreffelijk bereide eendenborst voor € 5,- .

Bijvoorbeeld om mee te beginnen

Bijvoorbeeld, om mee te beginnen

Ja, rechts weer diezelfde    Malcolm.

Links een voorgerecht.

De lekkerste die we ooit gehad hebben!

De lekkerste die we ooit gehad hebben!

Rechts een toetje.

Gisteravond hebben we met Mike en Cathy, die hier de haven runnen en enkele narrow boats verhuren en met Malcolm en Lucy van de Body & Soul) (onze achterburen aan de steiger), op het haventerras genoten van een heerlijke en oergezellige barbecue (vergeten foto’s te maken, helaas).

Ten afscheid want vandaag (vrijdag 27 augustus) begint de terugreis, die ons over 4 weken weer terug moet brengen in de thuishaven.