Even snel een kort bericht want de komende dagen zitten we weer in een gebied waar ik het internet niet of nauwelijks kan bereiken.

bedrieglijk echt, prachtig beschilderd geveltje in Gray

bedrieglijk echt, prachtig beschilderd geveltje in Gray

Donderdag 16 augustus.
Gisteravond, na afsluiten van ons vorige bericht, een stevige onweersbui, gevolgd door een hele avond regen.
We varen vandaag naar Mantoche (533 inwoners). Een hele afstand, bijna 8 km en 50 minuten. We leggen vast aan een schitterende kade aan de voet van een historisch kasteel. Verder doen we heeeeelemaaaal niets. Lezen en kijken naar voorbijkomende bootjes. Het is ruim over de 30 graden. Kennelijk kunnen we daar toch niet meer zo goed tegen als enkele jaren geleden. Aan de Midi en in zuid-west Frankrijk was 35 graden een normale temperatuur en dat deed ons niets, vonden we heerlijk. Het verschil is waarschijnlijk de wind en de vochtigheid. Daar waaide het altijd en was het veel droger. Hier is het elke ochtend mistig en verder vrijwel totaal windstil. Maar we passen ons aan: gewoon lekker luieren.

Vrijdag 17 augustus.
Dat doen we vandaag ook de hele dag.

af en toe zien we wel bijzondere vaar-voertuigen

af en toe zien we wel bijzondere vaar-voertuigen

Zaterdag 18 augustus.
De voorspelling is dat dit weer, geen wind, veel zon en temperatuur van 35 graden nog een aantal dagen zal aan houden. Daarom varen we terug naar Gray, waar we aan de kade elektriciteit en water hebben en een enorme supermarkt om de hoek. Die elektriciteit is in zoverre van belang dat de koelkast aardig wat stroom trekt bij deze temperatuur en de al acht jaar oude accu’s houden dat alleen vol als we met de zonnepanelen de hele dag in de zon liggen. Maar dan ligt het schip ook grotendeels in de zon en wordt steeds warmer. Dan moet de koelkast weer harder draaien enz. , vicieuze cirkel dus. In Gray hebben we een deel van de dag schaduw.
Gevaren 8km en 50 minuten.

Zondag 19 augustus.

miljoenen wit/gele motten tijdens hun laatste dans; 's ochtends ligt het schip er vol mee.

miljoenen wit/gele motten tijdens hun laatste dans; 's ochtends ligt het schip er vol mee.

We blijven lekker liggen, morgen varen we weer helemaal naar Mantoche. Auxonne moet nog maar even wachten.